Pozitif olmanın yolları シ


Selamun Aleykum,
Aklıma bir kaç yıl önce okuduğum bir hikaye geldi. Orada geçen ismi hatırlamıyorum, o yüzden aklımdan geçen herhangi bir isim yazacağım. Bu hikayeyi bir gazeteden okumuştum. Ve internet üzerinden aradığımda farklı-farklı isimlerle çıktı. Ama benim hatırladığım kadarıyla yabancı bir isimdi. Neyse, biz yerli isim koyalım- Bahar olsun :)
Bahar herkesin imrendiği biriydi. Her zaman neşeliydi ve çevresine 
hep olumlu şeyler söylerdi. Birisi ona nasıl olduğunu sorduğunda:
-‘Daha iyi olamazdım’ diye yanıtlardı. Doğal bir motivatördü.
Eğer çalışanlardan birisi iş yerinde kötü bir gün geçirmişse, Bahar ona durumun olumlu taraflarına
bakmasını söylerdi.
Bahar'ın bu tarzı beni çok meraklandırdı, ve bir gün Bahar'a gidip sordum;
-‘Anlamıyorum! Her zaman nasıl bu kadar pozitif biri olabiliyorsun? Bunu nasıl yapıyorsun?
Bahar yanıtladı:
-’Her sabah kalktığımda kendime diyorum ki:
-‘Bu gün iki seçeneğin var: ya iyi bir ruh halinde olabilirsin ya da kötü bir ruh halinde, seçimini yap. Ben de iyi bir ruh halinde olmayı tercih ediyorum. Kötü bir şey olduğunda, ya kendimi kurban olarak görebilirim ya da bu durumdan bir şey öğrenebilirim. Ben de bir şey öğrenmeyi tercih ediyorum. Ne zaman birisi bana derdini anlatsa, onu sadece dinleyebilir, ya da hayatin olumlu taraflarını gösterebilirim. Ben de ikincisini tercih ediyorum.
İtiraz ettim:
-‘Hayır, bu kadar da basit değil’.
-‘Evet, bu kadar basit’, Bahar yanıtladı ve devam etti:
-‘Yaşam seçeneklerden ibarettir. Gereksiz ayrıntıları bir kenara bıraktığında her durumun bir seçenek olduğunu görürsün. Olaylara nasıl tepki vereceğini sen seçersin. İnsanların senin ruh halini nasıl etkileyeceğini kendin seçersin. Nasıl bir ruh hali içinde olacağını kendin seçersin. Hayatini nasıl yaşayacağın da senin seçimine bağlıdır’.
Bahar’ın söyledikleri üzerinde uzun uzun düşündüm. Bir süre sonra kendi işime başlamak için iş yerinden ayrıldım. Birbirimizle teması kaybettik, fakat hayat hakkında bir seçim yapacağım sırada sık sık onu ve hayata bakış şeklini düşündüm. Bir kaç yıl sonra, Bahar’ın ciddi bir iş kazası geçirdiğini duydum. 18 saatlik bir ameliyat ve yoğun bakımdan sonra, Bahar sırtına yerleştirilmiş demir çubuklarla hastaneden taburcu edilmişti.
Kazadan 6 ay sonra Bahar’ı gördüm. Kendini nasıl hissettiğini sorduğumda, ‘daha iyi olamazdım, yara izlerimi görmek ister miydin?’ diye şakayla karışık yanıtladı. Teklifini reddettim, ama kaza esnasında beyninden neler geçtiğini kendisine sordum. Bahar yanıtladı:
-‘Yerde yatarken iki seçeneğim olduğunu düşündüm. Ya yaşayacaktım, ya da ölecek. Ben yaşamayı tercih ettim’.
-‘Korkmadın mı? Bilincini kaybetmedin mi?’ diye sordum. Bahar yanıtladı:
-‘İlk yardım görevlileri bana sürekli düzeleceğimi söylediler. Fakat hastaneye getirildiğimde, doktorların hemşirelerin yüzlerindeki ifadeyi görünce gerçekten korktum. Gözleri adeta benim öldüğümü haykırıyordu. O anda bir şeyler yapmam gerektiğini anladım’. 
-‘Ne yaptın?’ diye sordum.
Bahar:
- ‘İri cüsseli bir bayan hemşire bana sürekli sorular soruyordu. Benim herhangi bir şeye karsı alerjik olup olmadığı mı? sordu. ‘Evet, kurşunlara karşı alerjim var’ diye bağırdım. Gülüşmeleri
üzerine onlara dedim ki; ben yaşamak istiyorum. Beni ölü biri gibi değil canlı birisi gibi ameliyat edin!’.
Allah'ın izniyle Bahar hem doktorlarının yeteneği, hem de inanılmaz tavrı sayesinde yaşamayı başardı. Her gün hayatı dolu dolu yaşamak için seçme hakkımız olduğunu ondan öğrendim. Yaşam'a olan tavır ve bakış açımız her şeydir. Hele iman sahibi olanlar bunu daha iyi anlamalı ama bazen çabuk pes ediyoruz.
Şimdi iki seçeneğiniz var.
1. Bu hikayeyi unutmak, ya da,
2. Ya da böyle pozitif ve güzel düşünceli olmak...

Sevgi ve duayla kalın...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tarif: Fırında tavuklu lezzet


Selamun Aleykum,kardeşler:)
Fırında lezzet

Bu gün ailece sevdiğimiz bir yemeği paylaşmak istedim. Hem kolay,hem de lezzetli. Özellikle çocuklu ailelerin vakit bulamadıklarında yapacağı bir yemek. Tüm günü çocukla beraber olan benim için en azından çok faydalı oldu.
   Şimdi bir arkadaşa söylediğimde 'neresi kolay:)' dedi ama anlatması uzun olduğu için belki. Yaptıkça zaten pratiğe dönüyor.
   Malzemeler:
3-4 iri domates ( istediğiniz kadar domates kullana bilirsiniz)
5-6 tane iri yeşil biber ( ben uzun biberlerden kullanıyorum)
10-12 tane Mantar (istediğiniz kadar)
Tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı Domates salçası
2 çorba kaşığı mayonez
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz (avucumun içi kadar ya da tatlı kaşığı kadar)
Kara biber (tatlı kaşığının 1/3 kadar)
Pul biber (tatlı kaşığının 1/3 kadar)
Kere yağı

Hazırlanması:
Fırında lezzet

Domatesleri, biberleri ve mantarları şu şekilde bir kaba doğruyoruz. Aslında nasıl isterseniz öyle doğrayınız. Ama küçük olursa, hazır olduğunda göremeye bilirsiniz,daha da küçüle bilir çünkü.

Sonra üzerine tavuğu, salça ve mayonezi, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağı döküyor ve karıştırıyoruz. Ben elimle karıştırıyorum, başka bir şeyle karıştıramadığım için. Sıvı yağ bardakta kaldığı için tepsinin ortasına koyuyorum, israf olmasın diye. 

Kere yağından 6-7 küçük kübik halinde kesip bardağın etrafına diziyorum. Bardağı alıp fırında yüksek ısıda 10 saniye kadar erimesini bekliyorum. O sırada malzemeleri karıştırıyorum. Ve tepsiyi çıkarıp yağı tüm yüzeye yayılması için o taraf, bu tarafa çeviriyorum. Yüzeyine ince tabaka halinde yayılması yeterli, aksi halde çok fazla yağlı ola bilir. Karışımı tepsiye döküyorum ve üzerine alüminiyum folyo çekiyorum.  Fırını alt-üst konumda 220-230 derece ısıda 45-50 dakika ayarlıyorum. Son görünüş bu. 

Afiyet olsun...

Sevgi ve duayla kalın ❤

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bu gün beğendiklerim ❤






Selamun Aleykum,kardeşler!



Bu gün okurken karşıma çıkan ve beğendiğim ayet, dua ve hadisleri sizinle paylaşıyorum.

"Yapmakta olduğunuz şeylere karşılık afiyetle yiyin için. Şüphesiz Biz iyilik yapanları işte böyle mükafatlandırırız. " (Mürselat: 43-44)

"Alış-verişte çok yemin etmekten sakınınız. Yemin mala sürüm kazandırır; fakat sonra mahveder." (Müslüm)

"İlahi! Cennete girmek için sevabım yok. Cehenneme de takat getiremem. Rabbim, sonum Senin lütfuna kaldı!" (Yahya b. Muaz)

"Şüphesiz biz insanı, karışım halindeki az bir sudan (meniden) yarattık ve onu imtihan edeceğiz. Bu sebeple onu işitir ve görür kıldık. ". (İnsan:2)

"Evlerin en küçüğü, içinde Allah'ın (c.c) kitabından hiçbir şey bulunmayan evdir." (Hakim)

"Ya Rabbi! Beni, Seni tanıyanlardan ve emrine uyanlardan eyle!" ( Amr b. Mürre (r.a))

Peygamber Efendimizin ( sallallahu aleyhi vesellem) kadınlara hüsn-i muameleleri

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem)'in etrafında daima erkekler toplandığı için kadınlar Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem)'e sual sormağa fırsat bulamıyorlardı. Bunun için kadınlar Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem)'e müracaat ederek kendilerine bir gün ta'yin edilmesini istemişlerdi. Allah'ın Resulü (sallallahu aleyhi vesellem) de bu müracaatı kabul ederek kadınlara bir gün tahsis etmişlerdi. (Buhari)
   Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem)'e müracaat eden kadınlar, gayet sarih ve açık bir ifade ile sualler sorarlar; Resul-i Ekrem ( sallallahu aleyhi vesellem)'in Ashab ( r.a.e)'i onların cesaretine hayret ederdi.
   Kadınların tabiatındaki nezaket ve kalbindeki za'f dolayısıyla Resûl-i Ekrem ( sallallahu aleyhi vesellem) onların hissiyatını rencide etmemeğe bilhassa dikkat gösterirler ve kadınlara mülayemetle muamele buyururlardı. (Bu durum, "kadınların , namahrem erkeklere karşı saklanmaları"nı emreden Ayet-i Kerime'nin inzalinden sonra daha çok Ezvac-ı Tahirat (r.a.e) vasıtasıyla icra edilirdi...)
   Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vesellem),büyük bir inkılab gerçekleştirerek kadınlara gerçek kadınlığın şahsiyet ve vakarını bahşetmiştir. Kadınları hürmet ve i'tibar nokta-i nazarından erkeklerle aynı seviyeye çıkaran O ( sallallahu aleyhi vesellem)'dir; O (sallallahu aleyhi vesellem)'in getirdiği sistemdir.
   Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi vesellem)'in alemlere rahmet olarak gönderilişinin bir eseri de her kese merhametle muamele buyurmalarıdır.
   Öyle mükemmel bir insan gelmedi ve gelmeyecek de...
Allah'ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gerçek Aşk Hikayesi ❤


Selamun aleykum,tüm müslüman kardeşlerime!
Gerçek aşk


Youtube'da izlediğim ve çok hoşuma giden ibretlik bir hikayeyi ilk olarak blogum'da yayınlamak istedim. Evli ve ya evlenmek üzere olan kardeşlerim de belki kendilerine bir şeyler alırlar ümidiyle. Video böyle başlıyordu.
"
Günümüzde baş vermiş gerçek bir hikayeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Gencin biri emirliklere, körfez ülkelerinden birine çalışmaya gitmiş. Tam 4 yıl. Gittiğinde çok fakirmiş, ama çok geçmeden zenginleşmiş.
Babası çok düzgün adamdı, imamdı. Genç parasını biriktirdikten sonra babasına göndermiş ve demiş‘’Baba, ben evlenmek istiyorum. Çok yıllarım gitti bir ailem olmadan. Şimdi tam zamanı ve senden benim için bir eş seçmeni istiyorum. Ve senden daha da ileri gidip evlilik anlaşmasını da benim yerime imzalamanı istiyorum.  Geldiğim günü evlilik günü olmasını istiyorum ve onu önceden görmek istemiyorum.’’ Gencin babasına güveni bu kadar sonsuzdu.
Şüphesiz babası biliyordu ki, Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem) ‘’evlilikte eş için 4 sebep aranıyor’’ buyuruyorlar. ‘’Zenginlik, güzellik, soy ve din. Sen en iyisi dini güzel olanını seç.’’ Babası oğlu için çok dindar eş seçti, ama onun zahiri görünüşü pek te güzel değildi. Oğlu Mısıra hava alanına geldi. Onu karşıladılar ve karısının yanına götürdüler.
Karısı yüzünü örten bir hanımdı. Sonra karısıyla onu baş-başa bıraktılar. Karısı örtüyü kaldırdığı zaman genç şok oldu. O şok olmuştu! ‘’Bu babamın benim için seçtiği karım mı?! O güzel değil, O güzel değil’’, düşündü. Genç o kadar sarsılmıştı ki..’’Bunca yıldan sonra o kadar heyecanlı geldim, o kadar heyecanlı geldim ki!’’ O kadar sarsıldı ki, hemen yattı.
Gecenin son üçte birinde kocasının tepkisini anlayan karısı onu uyandırmaya çalıştı, ama genç itiraz etti. Karısı yine uyandırmaya çalıştı, genç yine itiraz etti ve bu defa karısı onu uyandırmak için onun üzerine su serpiştirdi. Genç uyandı ve karısı onunla konuşmaya başladı. ‘’Biliyorum ne kadar üzgünsün. Ve biliyorum ben güzel değilim,ama biliyormusun? Ben sırf bir sebepten dolayı evlenmek istiyordum. Ben Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vessellem) ‘Allah gece ibadet etmek için uyanan ve eşini de uyandıran, uyanmazsa üzerine su serpiştirenlere merhamet etsin. Allah’ın rahmeti onların üzerine olsun’ hadisini yerine getirmek için evlenmek istiyordum.’’
Ve onun yerine getirmek istediği kısım buydu. ‘’Allah’ın (sübhane ve teala) rahmeti ve merhameti o kadın üzerine olsun ki, gece teheccüde kalkar ve eşini de kendisiyle beraber kılmak için uyandırır ve eğer kalkmazsa karısı onun üzerine su serpiştirer’’.
‘’Vallahi! Bana bu fırsatı verdiğin için sana çok minnettarım. Bu hadisi yerine getirmeği o kadar çok istiyordum ki. Güzel olmadığım için evlenemeyeceğim diye bir az ümitsizdim. Şimdi hadisi benimle birlikte tamamlar mısın? Kalkıp namazda bana imamlık yaparmısın? Benimle teheccüt kılar mısın?’’
Genç kalktı ve namazda imamlık yaptı. Müslüman kardeşlerim, bu adam Allah’a yemin ediyor ki, imamlık yaptığım teheccüt namazını bitirdikten sonra karıma baktığımda sanki dünyanın en güzel kadınına bakıyordum.  
İşte böyle kardeşlerim, diziler ve filmler sizi aldatmasın. Aşk kalbe Allah için giriyor. Allah eşini sana sevdire bilir, ama sen ve eşin Allah’a itaat edin.  Eşine namazda imamlık yap. Sana imamlık yapmak için gece onu uyandır. Onların şimdi Kur’an hafızı ve ilim sahibi torunları var ve yakında onlardan bazıları Ümmetin alimleri olmak üzreler.
Müslüman kardeşlerim! Allah’ın emirlerini test etmeyin. Eğer filmlerde denilen ‘’sonsuz mutluluk’’ istiyorsanız..Evlilik zor bir kurum. Sadece şu yetiyor ki, baş şeytan karı-koca arasını açan şeytanın başına taç koyuyor. Senin iyi bir hayat arkadaşına, ortağa ihtiyacın var. Ve aramalı olduğun özellik ‘’doğruluk’’ ve ‘’dindarlık’’. Eğer bunu yaparsan bu dünyanın en iyisini kazanırsın. Ve Allah’ın izniyle Cennette arınmış eşlerinizle olursunuz.
Kaynak: A True love story By Sh.Karim Abu Zaid, thedailyreminder

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS